FAQ

Algemene vragen

Motion is een immersive experience. Bij de Imagination Experience stap je in een wereld vol digitale lichtkunst en verbeelding. Loop in de wolken, zet de ruimte in beweging en verdwaal in je eigen caleidoscoop. Verwacht een avontuur vol verbeeldingskunst en vooral een hoop plezier.

Motion is het instituut achter de Imagination Experience. De eerste ontwikkelde beleving van Motion heet de Imagination Experience

Kijk voor onze actuele openingstijden in de footer van onze website. Tijdens schoolvakanties (regio zuid) zijn wij iedere dag geopend. Houd er rekening mee dat wij momenteel maximaal 30 bezoekers per half uur toelaten. Reserveer je ticket en tijdsvoorkeur online, zodat je verzekerd bent van toegang.

Motion is gevestigd in het centrum van Eindhoven op de tweede verdieping van de Piazza. Vanaf het station is het slechts een paar minuutjes lopen.

Door de gunstige ligging, is een bezoek aan Motion zowel met de auto als het openbaar vervoer hartstikke eenvoudig! Station Eindhoven en het centrale busstation liggen op nog geen vijf minuten loopafstand. Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de parkeergarage aan de Mathildelaan. Parkeer je bovenin, dan kom je via de loopbrug direct bij Motion uit.
Dat verschilt per persoon, maar gemiddeld duurt een bezoek  aan de Imagination Experience een uur tot anderhalf uur. Er is ook een mogelijk om te genieten van een drankje bij de Colorbar tijdens de Experience.
Bij de Imagination Experience bepaal jij helemaal zelf hoe jouw avontuur eruitziet! Loop door de ruimte, sta zolang stil als je wil of neem op je gemak ergens plaats. Motion moedigt iedereen aan zijn eigen hoofdrol te spelen in deze fantasierijke lichtkunstwereld.
De Imagination Experience is ontworpen voor iedereen! Bezoekers van alle leeftijden zijn dan ook van harte welkom. Let op: kinderen tot en met 12 jaar oud dienen onder leiding van minimaal 1 volwassenen de Experience te betreden.
Jazeker, graag zelfs! Maak zoveel foto’s en video’s als je wilt. Vergeet ze vooral niet te delen! Gebruik de hashtag #motionexperience.
Er zijn geen kleedkamers aanwezig bij Motion. Het is dus niet mogelijk je op locatie om te kleden.
Kinderwagens zijn zeker toegestaan en mogen mee de Imagination Experience in. Houd er alleen rekening mee dat er geen bewaakte staanplaats aanwezig is.
We doen er alles aan om Motion toegankelijk voor iedereen te maken. De Imagination Experience zelf is rolstoelvriendelijk en goed bereikbaar per lift. Wij beschikken echter niet over invalidentoiletten. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van het invalidentoilet in de Piazza direct naast Motion, gelegen op dezelfde verdieping.
Motion Experience is een museum met diverse lichtinstallaties en luide geluiden, welke ongeschikt zouden kunnen zijn voor personen met epilepsie. Betreden is op eigen risico.
Nee, alleen hulphonden mogen mee naar binnen.
Nee, deze is bij ons niet geldig.
Ja, de CJP cultuurkaart is geldig bij ons.
Nee, deze is niet geldig bij ons.
Nee, Motion beschikt niet over kluisjes om bagage op te bergen. Wel zijn er op station Eindhoven kluisjes aanwezig waar eventueel bagage opgeslagen kan worden.
Ja, er is een garderobe aanwezig. Houd er echter rekening mee dat deze onbewaakt is. Het ophangen van jassen en andere persoonlijke eigendommen is dan ook geheel op eigen risico.
Voor alle vragen kan er telefonisch contact opgenomen worden via  020-244 2877. Mailen kan naar support@motionexperience.nl Voor pers gerelateerde vragen kan gemaild worden naar pers@motionexperience.nl
Motion is een blijvende licht ervaring! Wél hebben we soms speciale edities voor een bepaalde periode, zoals een kersteditie of tijdens de zomervakantie. Houd onze socials in de gaten om up-to-date te blijven over deze edities.

Ticket vragen

De tickets voor Motion zijn niet persoonsgebonden. Deze mogen dus gerust worden overgedragen aan derden.
Motion laat vanwege de huidige veiligheidsmaatregelen maximaal 30 nieuwe bezoekers per half uur binnen. Om de veiligheid te garanderen, is het dan ook belangrijk dat jij binnen 30 minuten je bezoek start. Ben je later of juist een stuk vroeger, dan kan er gekeken worden of er nog plek is. Zo niet, dan is het afwachten tot dat er weer plaats is.
Nee, momenteel kunnen er alleen via de website tickets gekocht worden. Let op: Ben al bij Motion en heb je geen tickets? Indien er nog plekken beschikbaar zijn, helpen wij je graag bij het direct (online) reserveren van een ticket. Zo kun je alsnog toegang krijgen.

Indien je online geen tickets kan kopen voor een bepaalde dag of tijd kan dit te maken hebben door:

  • Er is geen plek meer op een bepaald tijdstip. Vaak is er dan nog wel plek op een andere uur
  • Het kan ook zijn dat er op jouw gekozen dag en tijd geen Regular of juist geen Kids Time tickets beschikbaar zijn. Op woensdagmiddag zijn er bijvoorbeeld enkel Kids Time tickets beschikbaar, omdat het op woensdagmiddag standaard Kids Time is. Wil je als volwassene naar Kids Time? Dan moet je dus tickets kopen voor Kids Time. Dit geldt ook andersom: wil je kindertickets kopen buiten Kids Time? Kies dan voor Regular tickets. Deze tickets zijn geldig buiten Kids Time.

Kids Time & feestjes

Motion Experience is een ervaring voor alle leeftijden, maar tijdens Kids Time is het nog net even wat leuker voor kinderen tot en met 12 jaar. Onze lichtkunst wereld bestaat dan misschien wel uit vliegende eenhoorns of dansende dinosaurussen. Bovendien is de Imagination Experience omgetoverd tot een activiteitenplein waar kinderharten sneller van zullen kloppen. Kortom genoeg te beleven & te bewegen tijdens Kids Time. Een echte aanrader voor een uitje met kinderen!

Kids Time vindt iedere woensdagmiddag plaats van 13:00u – 18:00u,  zaterdag van 9:30u – 13:00u en zondag van  10:00u – 13:00u.

Kinderen tot 12 jaar oud mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Max. 5 kinderen per 1 volwassene.

Zeker weten! Meer info kan je hier vinden.