FAQ

Algemene vragen

Wat is Motion?

Motion is een immersive experience. Bij de Imagination Experience stap je in een wereld vol digitale lichtkunst en verbeelding. Schommel tussen de wolken, zet de ruimte in beweging en verdwaal in je eigen caleidoscoop. Verwacht een avontuur vol verbeeldingskunst en vooral een hoop plezier.

Wat is het verschil tussen Motion en de Imagination Experience?

Motion is het instituut achter de Imagination Experience. De eerste ontwikkelde beleving van Motion heet de Imagination Experience.

Wat zijn de openingstijden?

Kijk voor onze actuele openingstijden in de footer van onze website. Tijdens schoolvakanties (regio zuid) zijn wij iedere dag geopend.

Houd er rekening mee dat wij momenteel maximaal 30 bezoekers per half uur toelaten. Reserveer je ticket en tijdsvoorkeur online, zodat je verzekerd bent van toegang.

Waar is Motion gevestigd?

Motion is gevestigd in het centrum van Eindhoven op de tweede verdieping van de Piazza. Vanaf het station is het slechts een paar minuutjes lopen.

Hoe is Motion het makkelijkste te bereiken?

Door de gunstige ligging, is een bezoek aan Motion zowel met de auto als het openbaar vervoer hartstikke eenvoudig! Station Eindhoven en het centrale busstation liggen op nog geen vijf minuten loopafstand.

Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de parkeergarage aan de Mathildelaan. Parkeer je bovenin, dan kom je via de loopbrug direct bij Motion uit.

Hoe lang duurt de Imagination Experience?

Dat verschilt per persoon, maar gemiddeld duurt een bezoek  aan de Imagination Experience een uur tot anderhalf uur. Er is ook een mogelijk om te genieten van een drankje bij de Colorbar tijdens de Experience.

Is er een route of kan ik zelfstandig door Motion lopen?

Bij de Imagination Experience bepaal jij helemaal zelf hoe jouw avontuur eruitziet! Loop door de ruimte, sta zolang stil als je wil of neem op je gemak ergens plaats. Motion moedigt iedereen aan zijn eigen hoofdrol te spelen in deze fantasierijke lichtkunstwereld.

Is de Motion Experience geschikt voor alle leeftijden?

De Imagination Experience is ontworpen voor iedereen! Bezoekers van alle leeftijden zijn dan ook van harte welkom. Let op: kinderen tot en met 12 jaar oud dienen onder leiding van minimaal 1 volwassenen de Experience te betreden.

Mag ik foto’s en video’s maken?

Jazeker, graag zelfs! Maak zoveel foto’s en video’s als je wilt. Vergeet ze vooral niet te delen! Gebruik de hashtag #motionexperience.

Mag ik me omkleden op locatie?

Er zijn geen kleedkamers aanwezig bij Motion. Het is dus niet mogelijk je op locatie om te kleden.

Zijn kinderwagens binnen toegestaan?

Kinderwagens zijn zeker toegestaan en mogen mee de Imagination Experience in. Houd er alleen rekening mee dat er geen bewaakte staanplaats aanwezig is.

Is Motion rolstoelvriendelijk?

We doen er alles aan om Motion toegankelijk voor iedereen te maken. De Imagination Experience zelf is rolstoelvriendelijk en goed bereikbaar per lift. Wij beschikken echter niet over invalidentoiletten. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van het invalidentoilet in de Piazza direct naast Motion, gelegen op dezelfde verdieping.

Is Motion geschikt voor mensen met epilepsie?

Motion Experience is een museum met diverse lichtinstallaties en luide geluiden, welke ongeschikt zouden kunnen zijn voor personen met epilepsie. Betreden is op eigen risico.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Nee, alleen hulphonden mogen mee naar binnen.

Is de museumkaart geldig bij Motion?

Nee, deze is bij ons niet geldig.

Is de CJP cultuurkaart geldig bij Motion?

Ja, de CJP cultuurkaart is geldig bij ons.

Is een studentenkaart geldig bij Motion?

Nee, deze is niet geldig bij ons.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Nee, Motion beschikt niet over kluisjes om bagage op te bergen. Wel zijn er op station Eindhoven kluisjes aanwezig waar eventueel bagage opgeslagen kan worden.

Is er een garderobe aanwezig?

Ja, er is een garderobe aanwezig. Houd er echter rekening mee dat deze onbewaakt is. Het ophangen van jassen en andere persoonlijke eigendommen is dan ook geheel op eigen risico.

Hoe kan ik contact opnemen met Motion?

Voor alle vragen kan er telefonisch contact opgenomen worden via  020-244 2877.

Mailen kan naar support@motionexperience.nl

Voor pers gerelateerde vragen kan gemaild worden naar pers@motionexperience.nl

Is Motion Imagination Experience iets tijdelijks of permanent?

Motion is een blijvende licht ervaring! Wél hebben we soms speciale edities voor een bepaalde periode, zoals een kersteditie of tijdens de zomervakantie. Houd onze socials in de gaten om up-to-date te blijven over deze edities.

Ticket vragen

Zijn tickets overdraagbaar?

De tickets voor Motion zijn niet persoonsgebonden. Deze mogen dus gerust worden overgedragen aan derden.

Op mijn ticket staat een begintijd. Maakt het uit als ik wat later ben?

Motion laat vanwege de huidige veiligheidsmaatregelen maximaal 30 nieuwe bezoekers per half uur binnen. Om de veiligheid te garanderen, is het dan ook belangrijk dat jij binnen 30 minuten je bezoek start. Ben je later of juist een stuk vroeger, dan kan er gekeken worden of er nog plek is. Zo niet, dan is het afwachten tot dat er weer plaats is.

Kan ik aan de deur tickets kopen?

Nee, momenteel kunnen er alleen via de website tickets gekocht worden.

Let op: Ben al bij Motion en heb je geen tickets? Indien er nog plekken beschikbaar zijn, helpen wij je graag bij het direct (online) reserveren van een ticket. Zo kun je alsnog toegang krijgen.

Kids Time & feestjes 

Wat is Kids Time?

Motion Experience is een ervaring voor alle leeftijden, maar tijdens Kids Time is het nog net even wat leuker voor kinderen tot en met 12 jaar. Onze lichtkunst wereld bestaat dan misschien wel uit vliegende eenhoorns of dansende dinosaurussen. Bovendien is de Imagination Experience omgetoverd tot een activiteitenplein waar kinderharten sneller van zullen kloppen. Kortom genoeg te beleven & te bewegen tijdens Kids Time. Een echte aanrader voor een uitje met kinderen!

Wanneer is Kids Time?

Kids Time vindt iedere woensdagmiddag plaats van 13:00u – 17:00u en zaterdagochtend van 10:00u – 13:00u.

Begeleiding kinderen

Kinderen tot 12 jaar oud mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Max. 5 kinderen per 1 volwassene.

Organiseren jullie ook kinderfeestjes?

Zeker weten! Meer info kan je hier vinden.

Corona vragen

Hoe gaat Motion om met de coronamaatregelen?

Uiteraard houdt Motion rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften van het RIVM. De 1200 m² grote ruimte is met zorg ingericht om een veilige experience te kunnen waarborgen.

Wat doen we nog meer?

We zorgen voor anderhalve meter afstand tussen bezoekers
Iedere bezoeker dient ten alle tijden 1,5 meter afstand te houden tot andere bezoekers en medewerkers van Motion. Bezoekers die zich niet aan deze huisregel houden worden verzocht om Motion te verlaten.

 

We zorgen voor extra hygiënemaatregelen
We desinfecteren belangrijke contactpunten en maken vaker schoon. Daarnaast hebben we aangewezen plekken waar we bezoekers vragen hun handen te desinfecteren.

Moet ik een mondmasker dragen?

Momenteel hoef je geen mondmasker te dragen.

QR code verplicht?

Wij houden ons aan de regels van het RIVM. Dat betekent dat je vanaf heden geen QR-code meer hoeft te laten zien. Het dragen van een mondmasker is ook niet meer nodig.